Inleiding

FFV is per 1 maart 2007 opgericht door vier enthousiaste amateurfotografen met als doel de leden beter te laten fotograferen, door hun fotografische inzicht te ontwikkelen en ze vertrouwd te maken met de techniek, door zowel van elkaar te leren, als door het uitnodigen van vakfotografen. Begrippen als compositie, vlakverdeling en grafische aspecten zullen hierbij niet onbesproken blijven.
FFV is aangesloten bij de BNAFV, kortweg de Fotobond.

Activiteiten

Jaarlijks stellen wij een interessant programma op voor zowel de ervaren, als de beginnend amateur. Het programma – bevat verschillende elementen om de kwaliteit van de fotografie te verhogen.
Wij komen tweewekelijks samen in zalencentrum Huis het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6, 4128 BN Lexmond. In het Actuele programma kunt u vinden op welke avonden. Op onze bijeenkomsten staat gezelligheid centraal. Wij besteden veel aandacht aan techniek. Zo zijn er speciale avonden waarbij opdrachten worden uitgevoerd met als doel de mogelijkheden van de camera optimaal te benutten. De nadruk ligt echter op het bespreken van de meegebrachte foto’s. Die foto’s worden getoond op groot scherm met een hoge resolutie-beamer, zodat alle leden de details goed kunnen bekijken.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het bestuur via het contactformulier. Per aanmelding zal gekeken worden of er nog plaats is. Als er plek is mag een aspirant-lid vrijblijvend twee clubavonden bijwonen voor hij/zij besluit zich definitief aan te melden. 

Verdieping:

Ons programma is erop gebaseerd om meer te verdiepen in de fotografie, waar wij voorheen zo veelzijdig mogelijk wilden zijn. Tevens worden door de Fotobond cursussen georganiseerd voor de leden: “De Verdieping”, “Masterclass” en “Foto’s bespreken”.

Werkgroepen:

Jaarlijks starten wij met werkgroepen. Dit leidt tot goede resultaten en een sterke saamhorigheid. De werkgroepen tonen aan het eind van het seizoen hun resultaten. Zij komen samen in “huiskamerverband”. Meer informatie.